Vikten i att ha rätt skyltar

Vikten i att ha rätt skyltar

På en arbetsplats kan det uppstå många faror på grund av maskiner, gaser, fallrisk och mycket annat. För att säkerheten då ska vara så hög som möjligt och risken för skador ska vara så minimal som möjligt, är det extremt viktigt att kunna märka upp med skyltar där risken för skador finns. Därför finns det massor av olika arbetsmiljöskyltar som märker upp faror. Detta kan vara skyltar som exempelvis ”Rökning förbjuden”, där det kan finnas brandrisk, eller varningsskyltar för ”Bakspänning” för att varna för dödliga doser av elektricitet.

Vid elkablage kan det vara svårare att märka då kablarna oftast är under marken, här är det viktigt att kunna märka upp med kabelmärkningar som varnar för högspänning eller visar att det finns en fara på platsen. På arbetsplatser som lagerhus eller exempelvis Xylem där det kör truckar och finns smältugnar där temperaturerna är extremt höga, är det ytterst viktigt att märka upp med linjer på marken med vart man kan gå, och tydliga märkskyltar som visar vart faror finns, för att undvika skador och i värsta fall dödsfall.

Mapec är ett företag som jobbar just med att tillverka och sälja skyltar för alla ändamål. De har allt från påbudsskyltar, rörmärkning, varningsskyltar och elskyltar. Med en egen tryckverkstad för att du ska kunna få anpassade skyltar hjälper de dig genom god service från start till slut. Sedan 2004 har Mapec hjälpt alla olika typer av arbetsplatser med alla ändamål, allt från bygg, VVS, el och industriföretag, att märka upp med graverade skyltar eller trivselskyltar. Allt för att säkerheten ska vara så hög som möjligt, och för att rädda liv.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *