Skydda dig mot bluffmakarnas nya metoder med Skimsafe

Skydda dig mot bluffmakarnas nya metoder med Skimsafe

Varje dag hittar bedragarna på nya metoder för att komma åt dina pengar. En av de vanligaste metoderna är skimming och förekommer i olika former. Det kan exempelvis vara utrustning som bedragarna monterar på bankomater för att få dina kortuppgifter. Detta är en av de populäraste metoderna, men det finns ett annat sätt som gör det mycket enklare att komma över dina kortuppgifter. Nämligen trådlös skimming.

Trådlös skimming är ett enkelt sätt som bedragarna kan stjäla dina pengar utan att du märker något. Det går till på så sätt att tjuven har en trådlös kortläsare eller en mobilapp (ifall mobilen har stöd för NFC). En sådan mobilapp finns tillgänglig på App Store eller Google Play Store. På detta vis kan tjuven läsa av dina kortuppgifter trådlöst när han håller kortläsare/mobilen mot din ficka eller väska. På detta vis kommer tjuven över uppgifter som kortnummer, namn och utgångsdatum. Det enda som inte går att komma åt är CVV-koden på kortets baksida, men det gör inget då det finns många webbshoppar som inte kräver denna kod vid betalning.

Det enklaste sättet att skydda sig mot trådlös skimming är att skaffa ett SkimSafe-kort. Genom att skicka ut störningar när någon försöker skimma dig, kan du känna dig trygg. Skimsafe är ingen bluff utan det fungerar. Ett SkimSafe-kort hittar du hos en av de auktoriserade återförsäljarna Media Markt, Clas Ohlson eller på Skimsafe.se.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *