VH assistans – så grundades det

VH assistans – så grundades det

VH assistans startades och grundades av Veronica Hedenmark och var till en början tänkt att Veronica själv skulle starta ett företag för att kunna vara arbetsgivare åt sina egna personliga assistenter. Det dröjde inte många år innan företaget växte och sträcktes sig över hela landet. Veronica Hedenmark föddes med benskörhet och när hon gick ut gymnasiet fick hon reda på att försäkringskassan ville förtidspensionera henne. Veronica fann då sitt inre mål och startade VH assistans hemma i Falun. Veronica har sedan starten av sitt företag tagit emot flera utmärkelser för sitt ledarskap.

Personlig Assistans handlar om att ge möjlighet till de personer som lever sitt liv med funktionshinder. Som personlig assistent får man ge personen hjälp för att klara av saker den normalt sett hade kunnat göra, det kan vara alltifrån att ta sig upp ur sängen till att fixa i trädgården. Viktigt att veta är att det är kommunen eller försäkringskassan som beslutar om man har rätt till assistanshjälp och hur många timmar, det vill säga hur behovet är. Är behovet under 20 timmar i veckan så tar kommunen hand om det medans om det är över 20 timmar så ansvarar försäkringskassan.

VH assistans är kända för att vara ett omtänksamt, livligt och familjärt företag där fokuset ligger på de behövande vilket de tänker fortsätta med i framtida utveckling. Fokuset ligger även på att du som kund ska kunna känna dig som en i samhället och att du ska få leva livet fullt ut.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *