Behandlingen som kan motverka huvudvärk

Behandlingen som kan motverka huvudvärk

Behandling med ATLANTOtec-metoden kan motverka huvudvärk och migrän, primärt behandlas området kring översta nackdelen där skallen vilar mot atlaskotan. Atlaskotan utför denna typen av behandling och har gett goda resultat. Behandlingsfasen börjar med att man fyller i ett frågeformulär som frågar om sin nuvarande hälsotillstånd och välmående. Här kan eventuella kontraindikationer göra så att man inte kan utföra behandling, kontraindikationer kan vara allt ifrån allvarlig osteoporos till cancer. Vid gravidtillstånd så kan man inte heller utföra behandlingen men man kan däremot undersökas. Undersökning är då det andra steget i behandlingsprocessen där muskulaturen i nacken undersöks manuellt för att mäta förmåga att vrida huvudet. Här kan eventuell smärta vägleda till bakomliggande problem men är inte avgörande då det kan ha fler orsaker.

När väl behandlingen drar igång så använder dem sig av infravärme samt djupverkande vibrationer som appliceras med speciella vibrationsinstrument. Behandlingen behandlar muskler, bindväv och ligament i området kring atlaskotan. Efter att musklerna har blivit uppvärmda med infravärme så genomförs en djupverkande vibrationsmassage på punktvisa muskler. Sista steget av behandlingen så utförs vibrationsmassage på specifika punkter längst upp i nacken.

Efter behandlingen mäts och dokumenteras rörlighet och belastning. Detta för att kunna studera eventuella förändringar som kan ske både före och efter behandling.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *