USA, ett land som påverkar hela världen

USA, ett land som påverkar hela världen

Många människor älskar USA, människor världen om. Det finns massor av olika sätt att visa detta på, mest populärt är kanske att ha exempelvis en keps med USA flagga eller kanske en USA t-shirt, men det finns även exempelvis människor som bara vill ha en amerikansk flagga hängandes på väggen hemma kanske, oavsett hur man visar det finns det massor av sätt att göra det på!

Kort fakta om USA

USA utövar en oändlig fascination för människor över hela världen. I många avseenden är ”Västens jättar” pionjärer inom många områden som film, musik och mode. Men en av de saker som skiljer Amerika från resten av västvärlden är det faktum att det firar olika festivaler på ett lite fanatiskt sätt. Detta kan inte skrivas här i Europa.

Det finns många amerikanska sponsrade festivaler för att minnas speciella människor och olika evenemang som ägde rum tidigt i historien. Många av partierna ”där borta” skiljer sig mycket från våra tysta svenska partier. Ett bra exempel är hur National Foundation Day ( juli) firas i USA.

Den 6 juni, nationaldagen i Sverige, var vi generade över att sjunga nationalsången ”Du gamla, du fria” och vi var rädda för att kallas rasistiska med den svenska flaggan. Det nämns sällan, men det amerikanska folket är stolt. Landets nation har gränser efter den juli. National Founding Day i USA är inte bara en tragisk dag. Nej, ta chansen att festa en hel vecka.

Hos USA-shoppen, en onlinebutik i Sverige, har samlat massor av olika saker för dig som älskar USA och vill visa det. Med många produkter i hög kvalité till förmånliga priser finns de för att hjälpa dig visa upp din kärlek för landet som påverkar hela världen, och mycket mer!

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *