Inbrottssäkra skåp och kassaskåp

Inbrottssäkra skåp och kassaskåp

Inbrottssäkra skåp eller kassaskåp? I dagsläget finns det många olika typer av förvaringsskåp med olika säkerhetsnivåer. Därför kan det vara svårt att veta vilken typ av skåp du ska välja för ditt hem eller företag. Vad är till exempel skillnaden mellan ett värdeskåp och ett värdeskåp? Här ger vi dig lite svar på frågor som kan dyka upp när man ska välja ett kassaskåp!

”Säkerhet” är den samlade termen för säkerhetsbranschen. Det används som en allmän term för alla typer av skåp, och samtidigt kan det förhindra yttre skador som brand och/eller stöld. I samhället är kassaskåp det vanligaste samlingsbegreppet för de flesta olika typer av säkerhetsskåp som finns.

Kassaskåp

Kassaskåp är som nämnt precis innan den vanligaste samlingstermen för alla typer av säkerhetsskåp, detta då kassaskåp är det vanligaste säkerhetsskåpet man har hemma. Kassaskåpet i det vanliga hemmet används oftast för att exempelvis skydda dokument, pass eller andra värdesaker som man vill hålla säkert från brand eller inbrott.

Brandsäkra skåp

Brandsäkra skåp är som det vanliga kassaskåpet, den enda riktiga skillnaden är materialet man använder annat material och hur man bygger upp det brandsäkra skåpet från grunden för att det ska bli brandsäkert. Används oftast för samma ändamål som det vanliga kassaskåpet, man lagrar och skyddar vanligtvis dokument eller andra värdesaker man vill skydda.

Arkivskåp

Arkiv eller dokumentskåp används enbart för dokument och annan information som finns i pappersformat. Dessa är uppbyggda på ett sätt så man enkelt kan sortera upp och hitta de dokument man behöver där och då. Dokumentskåpen kan även vara brandsäkra, vilket de dokumentskåp som är av högre prisklass ofta är.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *