Slappna av i en hängmatta

Slappna av i en hängmatta

Hängmattan så som vi känner den används oftast på sommaren i skuggan mellan två stora träd. Detta är det klassiska sättet att sätta upp en hängmatta och det är på detta vis som hängmattan avbildas i böcker, serietidningar, fotografier och tv. Detta är ett sätt att hänga upp en hängmatta, men det finns många fler olika typer av hängmattor och sätt att häng dem på än vad många vet.

Det är inte i alla fall som det finns två träd som hängmattan går att hänga mellan och många tror då att det inte går ha en hängmatta i trädgården. Detta är fel och det finns givetvis en smidig lösning på problemet. Lösningen är att köpa en ställning till hängmattan. Här kan du enkelt hänga upp en hängmatta och placera den vart du vill i trädgården utan att vara beroende av två träd. Om du endast har ett träd kanske det kan vara ett alternativ att köpa en hängstol istället. Dessa kräver bara en trädgren som man kan hänga den i för att sedan bli det perfekta avkopplingssättet.

Hängmattor förknippas oftast med sommaren då de används och säljs som flitigast. Vintern är inte en årstid där du kan koppla av i trädgården hängandes mellan två träd, utan då får man nog hålla sig inomhus istället. Det finns andra varianter av hängmattor som kan komma till användning vid exempelvis vandring och friluftsliv ute i naturen. Dessa hängmattor är oftast smidiga att packa ner i ryggsäcken och ta med sig ut. I skogen är det inga problem att sätta upp en hängmatta då det garanterat finns två träd att fästa den mellan. En sådan hängmatta fungerar bra på både sommaren och vintern. På vintern är det däremot viktigt att tänka på att du behöver en sovsäck ifall du planerar att sova ute i vildmarken.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *