Michael Fogelberg och självlagring

Michael Fogelberg och självlagring

Michael Fogelberg är en framgångsrik entreprenör inom self-storage-branschen och har grundat flera företag som har drivit branschen framåt. Nedan kommer du att kunna lära dig om historien bakom Michael och några av de företag han har grundat genom åren.

Michael är född och uppvuxen i Sverige, men studerade i USA. Där började han studera vid Seattle University och tog en kandidatexamen i finans och internationella affärer. Efter avslutade studier flyttade Michael till Belgien för att påbörja sin affärsresa.

När Michael flyttade till Bryssel såg han en möjlighet att starta ett self-storage-företag. Bara ett år senare inleddes förhandlingar med det amerikanska företaget Shurgard. Dessa handlar om joint ventures som ska föra self-storage till Europa.

Detta ledde till tre anläggningar i Bryssel, som sedan utökades till London, Paris och Stockholm. Då började Michael ta ansvar för bygget av Skandinavien och flyttade till Stockholm. Shurgard är idag den största självlagringsanläggningen i Europa, med nästan 250 anläggningar.

Michael Fogelberg lämnade Shurgard 2005 för att arbeta med mindre företag som investerare. Men Michael ville göra något på egen hand och valde då att starta SelStor AB. SelStor är ett self-storage-företag som snabbt fick 10 anläggningar i Stockholmsområdet på bara några år.

2014 fick Michael Fogelberg en annan idé och startade då 24Storage AB. Detta är ett högteknologiskt lagringsföretag med en unik affärsidé baserad på de två stora globala makrotrenderna urbanisering och digitalisering.

Men Michael Fogelberg är inte bara entreprenör inom self-storage-branschen, utan han har även arbetat inom många andra områden. Till exempel var Michael ordförande för Svenska SSA Branschföreningen från 2006 till 2021, och även ordförande, vice ordförande och medlem i FEDESSA (Federation of European Self Storage Associations) från 2004 till 2020.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *