Skillnaden på dietist och kostrådgivare

Skillnaden på dietist och kostrådgivare

Vad är skillnaden mellan en kostrådgivare och en dietist?

Dietist är en skyddad titel. För att bli registrerad dietist måste du läsa dietistens treåriga program och ansöka om identitetskort från Socialstyrelsen. Utbildning för nutritionister inkluderar näring, fysiologi, matkemi, matkunnighet, praktisk matlagning, psykologi, patologi och kost.

Kostrådgivare är en mer allmän titel. Efter några dagars utbildning kan du bli en diplomerad kostrådgivare. Det betyder inte att du inte kan få bra råd från en nutritionist. Det finns många kunniga och engagerade näringsläkare där ute, men om du behöver banta, lita på en dietist som kommer att säkerställa kvalitet.

Intensivkost

Låter det då mer intressant att bli en kostrådgivare? Då finns Intensivkost.se där för dig! De professionella utbildarna här kan enkelt hjälpa dig på plats eller genom en utbildning kostrådgivare distans, om du inte har möjlighet att vara på plats eller på grund av att det inte känns säkert på grund av den pågående pandemin.

För att utöka din kunskap hjälper de dig med att framställa hälsosamma recept genom en näringslära utbildning för att du ska veta grunderna i all mat och vad de innehåller, samt för att du ska få en förståelse på vad en människa behöver äta för att få gynnsamma resultat kombinerat med eventuell träning som klienten kanske utövar.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *