HLR utbildningar för att rädda liv

HLR utbildningar för att rädda liv

Att kunna rädda liv när olyckan inträffar är extremt viktigt. Att kunna utöva HLR är då livsviktigt för människor i din närhet, därför är det viktigt att veta hur man gör och det kan man enkelt få hjälp med genom en HLR kurs. I denna artikel kommer vi gå igenom lite mer på djupet vad HLR är lite mer exakt och lite tillbehör som finns att använda för att assistera dig när olyckan inträffar.

HLR

Innan du börjar HLR, kontrollera att patienten är vaken och andas normalt. Kontrollera om den andra personen är medveten om att tala och försök skaka försiktigt på axeln för att se om den andra personen svarar. Om patienten inte vaknar, kontrollera andning. Lägg ena handen på pannan och öppna luftvägen för att kontrollera om personen andas. Böj huvudet bakåt och lyft hakan. Placera pekfingret och långfingrarna på din andra hand på hakspetsen. Placera dina öron nära motståndarens näsa och mun. Lyssna och känna andan medan du observerar och se om bröstet stiger. Vid hjärtstillestånd kan det finnas onormal andning såsom tunn andning, djup andning och suck, men detta är inte normal andning.

HLR utbildningar och tillbehör

När det kommer till utbildningar inom HLR finns det massor av olika sätt man kan gå tillväga för att få en utbildning. Exempelvis finns det människor som hjälper dig online med utbildningar, som exempelvis Camilla Thurell. Camilla är grundaren bakom Life In Mind där du enkelt kan ta del av utbildningar och skaffa tillbehör som exempelvis hjärtstartare och dockor man kan använda för att träna upp sig så man kan utöva HLR utan problem när det väl behövs.

Genom att utbilda människor i alla branscher som exempelvis butiksbiträden, säkerhetsvakter, bollpojkar vid sportevent och mycket mer, kan vi enkelt allihopa rädda liv då man aldrig vet när olyckan kan inträffa.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *