Höstens bästa grilltips

Höstens bästa grilltips

Hösten är årstiden där varmt möter kallt och där dagarna börjar bli mörkare för varje dag som går. Det dröjer inte länge tills att det är dags att ställa om klockan till vintertid. Hösten är den årstiden då vi börjar packa ihop våra utemöbler och ställer undan dem inför vintern. I många hushåll får vi även se att grillen packas ihop som under sommaren har gått på högvarv. Att plocka undan grillen under hösten är enligt grillälskare inte ett alternativt då det fortfarande fungerar lika bra att grilla.

Att grilla på hösten är inget konstigt och det kan till och med vara roligare än på sommaren. När temperaturen sjunker på hösten passar det utmärkt att sitta vid en värmande grill tillsammans med vänner och familj. Under sommaren händer det ofta att männen står vid grillen medans kvinnorna sitter borta vid bordet. Under hösten blir grillen centrum under grillfester och familjemiddagar där alla samlas runt värmen.

Att grilla under hösten innebär inget extra steg, men man får alltid ha i åtanke att ju kallare det blir desto mer grillkol kommer det att gå åt. Nu under hösten finns det mycket färsk svamp i våra skogar och detta passar väldigt bra för att göra en höstig maträtt. Äpplen är även vanligt förekommande under hösten och även det kan man experimentera med på grillen.

När du grillar är det viktigt att du har en bra grill som håller värmen bra och passar din grillstil. De flesta anser att kolgrillar ger den bästa grillsmaken, men det finns andra alternativ där du offrar lite av grillsmaken för lite ”quality of life”. Gasolgrillar är mycket enklare att använda än en kolgrill. Här kan värmen enkelt justeras och rengöringen är minimal. Priset på gasol är också billigare än grillkol i längden. Vad som passar just dig kan vi inte svara på, utan det får du själv lista ut. Många grillentusiaster föredrar som sagt kolgrillen som är den mest avancera typen av grill. För att lyckas krävs det att du har koll på hur du kontrollerar värmen.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *