Heminredning inför hösten

Heminredning inför hösten

Marknaden för bostäder ligger fortfarande på en hög nivå vilket innebär att marknaden för heminredning är mycket hög. I spåren av pandemin har heminredningsbranschen gått extremt bra och det kommer att fortsätta under en tid framöver.

Att inreda sin nya lya är ingen lätt uppgift och marknaden för heminredning har väldigt mycket att välja på, vilket bara gör det hela svårare. Räkna med att du får titta på flera ställen innan du hittar exakt det du söker. När du inreder gäller det att du har koll på olika inredningsstilar och färgprofiler som passar bra tillsammans. Om det är första gången du inreder kan det vara extra svårt och det kan vara värt att ta hjälp av någon som kan det där med färger och inredning. Oftast finns det sådana personer i ens vänskapskrets eller i familjen som gärna hjälper till. Ett bra tips är att titta på hur andra har inrett sina hem och se hur de har tänkt.

Vad är första steget?

Vad ska man börja med när man inreder? Detta är den vanligaste frågan som dyker upp och svaret varierar lite beroende på om du redan har inredning sedan innan eller ska köpa allt nytt. Grundtanken är att man ska börja med alla de stora sakerna som exempelvis en bäddsoffa, matbord och stolar eller en kontinentalsäng på 160-180 cm. När de stora sakerna är på plats kan man börja pynta med mindre objekt. Anledningen till att man brukar börja med de större objekten är för att det oftast är det första man ser när man kommer in i någons hem.

Inredningsstil

Innan du börjar handla en massa möbler är det viktigt att du har funderat på vilken stil du är ute efter. Detta hjälper dig när du ska välja möbler och kommer att ge dig ett bättre resultat. Man kan också blanda olika inredningsstilar, men i så fall brukar det rekommenderas att hålla sig till en stil för varje rum i ditt hem. På det sättet kan man få olika känslor när man kommer in i de olika rummen, vilket kan vara väldigt trevlig.

Färgvalet

Att välja rätt färg behöver inte vara så svårt om man bara utgår från ett par enkla tips. En bra grundtänk är att ha en primär färg, en sekundär och en accentfärg. Exempelvis vit som primär färg, svart som sekundär och rött som accent. I praktiken skulle detta innebära att väggar skulle kunna vara vita medans möblerna är svarta eller vita och sedan röda bordsunderlägg, röda blommor och smådetaljer i rött.

Var ska jag börja min jakt på inredning?

Det finns många olika ställen att titta på, men det kan vara en god idé att börja på softahome.se. Här finns ett stort utbud av soffor, matbord och inredning, samt mycket annat som du behöver för att göra ditt hem perfekt för just dig.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *