Golvet som gör skillnad

Golvet som gör skillnad

Gummi har många unika fördelar och är ett mycket populärt substitut för golv i hektiska kommersiella miljöer. Och nu finns gummigolv i en mängd olika färger, mönster och texturer, och materialet blir mer och mer populärt i interiörer och exteriörer. Tegelprodukter, som vanligtvis säljs i lådor på 31 cm, 61 cm och 91 cm, är särskilt populära bland hemtillverkningstillverkare. Dessa fördelar är dock viktigare än några nackdelar som måste förstås innan du fattar ett slutligt beslut om noteringen.

Gummigolv

Gummigolv är en fjädrande typ av golv, vilket är den mest uppenbara fördelen. Precis som andra fjädrande material, nämligen vinyl och linoleum, är gummigolv starka och rena, lämpliga för hållbara miljöer som gym, källare, korridorer, spelrum, tvättstugor och ger en enkel yta.

Det är ingen överdrift att säga att gummigolv är en nisch på golvmarknaden. Det betyder att det finns färre alternativ eftersom det finns mycket färre tillverkare och återförsäljare jämfört med andra stora golvmaterial. Gummigolv används också sällan i hem. Liksom det aktiva området har de flesta gummigolv inte utseendet och känslan av ett bostadsutrymme (åtminstone för de flesta).

Gummigolv, kostnader

Gummigolv av högsta kvalitet kan vara mycket dyrt. Plattor som är lämpliga för gymmet kostar mindre än 15 kr per kvadratmeter, men tillräckligt attraktiva plattor för vardagsrummet kan variera från 80 kr till 100 kr per kvadratmeter. Detta matchar vissa naturstenar och andra golvprodukter av hög kvalitet. För ett bra gummigolv kan du förvänta dig att betala i genomsnitt 20 kr till 55 kr per kvadratmeter.

Underhåll och reparation

Underhåll av gummigolv är mycket enkelt att underhålla. När man använder gummigolv inne på gym som fitnessgolv, träningsgolv eller i allmänhet som gymgolv, så utsätts det för skrap från skor, tunga vikter som konstant släpps, svett som droppar på golvet och vatten eller andra drycker som kanske spills. Att rengöra ett gummigolv kräver vanligtvis inget mer än en fuktig (aldrig våt) trasa. Kontakta tillverkaren först när du använder rengöringsprodukter, eftersom starka rengöringsmedel kan skada vissa golv. Neoprengolv är generellt mer resistenta mot smuts än naturgummi. Vissa kvaliteter kan poleras med vattenlösligt vax för att öka motståndskraften mot skador och blekning, men kräver eget underhåll eftersom vaxet måste avlägsnas och appliceras igen regelbundet.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *