Fördelarna med att bada bastu

Fördelarna med att bada bastu

Bastubad har en lång historia som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Finländarna har använt bastu i århundraden som ett sätt att slappna av och föryngra sig. Bastu har många hälsofördelar, bland annat förbättrad cirkulation, ökad svettning och lindring av muskelsmärta.

Bastubad kan också bidra till att lindra stress och främja en känsla av välbefinnande. Att sitta i en utomhus bastu och elda i ett vedeldat bastuaggregat vintertid, för att sedan ta ett trevligt isbad eller rulla sig i snön efteråt, är nog vad många förknippar med just bada bastu. Men allt sedan relaxavdelningarna och hemmaspa har blivit allt mer prioriterade så har denna bild förändrats något.

Det finns mängder med alternativ om man vill uppleva denna känsla inomhus, och det går att inreda väldigt snyggt med bastubelysning och olika typer av bastulavar, idag går det att bygga en energieffektiv snyggt bastu med glasväggar och bastudörr i glas tillsammans med effektiva bastuaggregat med bra styrfunktioner och snabb uppvärmning.

Koppla av och njut i ett vackert inglasat bastu- och relaxrum

Om du letar efter ett sätt att koppla av och förbättra din hälsa kan du överväga att ta ett bastubad. Du kommer att bli glad att du gjorde det! Från förbättrad kardiovaskulär hälsa till lindring av smärta och spänningar – bastun erbjuder något för alla sinnen och din bastu kan idag ha snygga glasväggar till bastun och badrum.

En av de mest välkända fördelarna med bastubad är således dess förmåga att förbättra den kardiovaskulära hälsan. Studier har visat att regelbunden bastubadning kan bidra till att sänka blodtrycket och förbättra blodcirkulationen. Dessutom kan bastubad bidra till att minska risken för stroke och hjärtattack.

För dem som lider av kronisk smärta kan bastubad erbjuda välbehövlig lindring. Värmen från bastun bidrar till att öka blodflödet och slappna av i musklerna, vilket kan leda till minskad smärta och inflammation. Bastu är också känt för att hjälpa till att lindra spänningar som kan uppstå. Det ger en skön meditativ känsla och det går att basta i olika temperaturer för att hitta bästa välbefinnandet i ditt bastubad.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *