Utrustningen du behöver för backpackingresan

Utrustningen du behöver för backpackingresan

Att backpacka är ett riktigt äventyr och bjuder på många underbara upplevelser man inte kan få någon annanstans. Utrustningen är en essentiell del av backpacking och vi har sammanställt en lista över de 28 viktigast sakerna att ta med.

 1. En vandringsryggsäck: Du behöver självklart något att bära all din utrustning i. Välj en ryggsäck som är bekväm och har tillräckligt med utrymme för allt du behöver.
 2. Ett lättviktstält: Om du inte planerar att sova under stjärnorna behöver du ett tält. Även här är bekvämligheten viktig – se till att det är tillräckligt stort för dig och dina campingkamrater och att det är lätt att sätta upp och ta ner.
 3. Sovsäck: En bra sovsäck är avgörande för en bekväm natts sömn. Välj en som är lämplig för det klimat duoch som håller dig varm även om temperaturen sjunker under natten.
 4. Campingkök: Ett campingkök är perfekt för att laga mat när du är ute på vandring. Välj en som är lätt att använda och som inte tar för mycket plats i ryggsäcken.
 5. Ficklampa eller pannlampa: En ficklampa eller pannlampa är oumbärlig för backpackingresor, särskilt om du planerar att vandra efter mörkrets inbrott.
 6. Första hjälpen-kit: Ett första hjälpen-kit är alltid en bra idé, ifall du skulle bli skadad när du är ute och backpackar. Se till att den innehåller allt det nödvändigaste, som bandage och antiseptisk kräm.
 7. Kartor: Om du vandrar i ett okänt område bör du se till att du har en kartamed dig. Det hjälper dig att hitta tillbaka till lägret om du går vilse.
 8. Kompass: En kompass är en annan viktig sak för ryggsäcksresor, om du skulle gå vilse.
 9. Visselpipa: En visselpipa kan vara användbar om du behöver signalera om hjälp.
 10. Vattenflaska: Det är viktigt att hålla sig vätskeklar när du backpackar, så se till att du alltid har en vattenflaska med dig.
 11. Mat: Naturligtvis behöver du mat för att kunna försörja dig under din backpackingresa. Välj mat som är lätt att bära med sig och som inte förstörs snabbt.
 12. Solskydd: Glöm inte solskyddet! Om du ska tillbringa tid utomhus måste du skydda din hud från solens skadliga strålar.
 13. Insektsmedel: Ett insektsmedel är också ett måste, särskilt om du reser i ett område där det finns myggor.
 14. Hatt: En hatt är en bra idé för att skydda huvudet mot solen.
 15. Solglasögon: Solglasögon är viktiga för backpackingresor, särskilt om du vandrar i soligt väder. De hjälper till att skydda dina ögon från solens skadliga strålar.
 16. Långbyxor: Långbyxor är en bra idé för backpacking, eftersom de skyddar mot insektsbett och repor.
 17. Långa ärmar: Långa ärmar är också en bra idé för backpacking, eftersom de ger skydd mot sol och insekter.
 18. Trailskor: Trailskor är viktiga för backpackingresor. De gerstöd och stabilitet i ojämn terräng. Välj stövlar som är bekväma och sitter bra.
 19. Kläder för backpacking: Kläder för backpacking ska vara bekväma och lätta att tvätta. Undvik kläder som är för tajta eller lösa, eftersom de kan vara obekväma att bära under vandringen.
 20. Dagryggsäck: En dagryggsäck är användbar för att ta med sig det nödvändigaste på dagsvandringar. Den bör vara tillräckligt stor för att rymma allt du behöver, men inte så stor att den är besvärlig att bära.
 21. Campingstol: En campingstol är en trevlig lyxartikel för ryggsäcksresor. Den är perfekt för att koppla av runt lägerelden på kvällen.
 22. Kikare: Kikare är praktiska för backpackingresor, särskilt om du är intresserad av att titta på djurliv. Dekan också vara användbar för att upptäcka landmärken när du vandrar.
 23. Kamera: En kamera är ett bra sätt att fånga minnen från din backpackingresa. Välj en som är lätt att bära med dig och som tar bilder av god kvalitet.
 24. Vandringsstavar: Vandringsstavar kan vara till hjälp när du backpackar, särskilt om du vandrar i bergig terräng. De ger extra stöd och stabilitet på ojämnt underlag.
 25. GPS-enhet: En GPS-enhet kan vara användbar vid ryggsäcksresor, särskilt om du vandrar i okänd terräng. Den kan hjälpa dig att hitta tillbaka till lägret om du går vilse.
 26. Satellittelefon: En satellittelefon är en bra idé för backpackingresor, om du behöver ringa efter hjälp i en nödsituation.
 27. Backpackingkök : Ett gaskök är en bra idé om du planerar att laga mat när du backpackar. Välj en som är lätt att använda och som inte tar för mycket plats i ryggsäcken.
 28. Tält för backpacking: Ett backpacking-tält är oumbärligt för backpackingresor. Välj ett som är lätt och lätt att bära. Se till att det är tillräckligt stort för att du ska kunna sova bekvämt i det.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *