Dörren, ett översett tillbehör

Dörren, ett översett tillbehör

Huvudsyftet med dörrarna är att vara en gräns mot andra rum eller en gräns mot den yttre miljön. Dörrarna är estetiska och kan vara en del av en omgivande inredning. Med tiden har det funnits många olika typer av dörrar. Bara för att nämna några typer av dörrar som finns är exempelvis ytterdörrar, källardörr, skjutdörrar, garagedörr och exempelvis förrådsdörrar. Naturligtvis är dagens dörrkonstruktioner också olika, dörrblad kan ändra stilar och glasdetaljer ändras inte ofta. Man skiljer mellan släta dörrar och spegeldörrar. Spegeldörrar är gjorda av trä med karmar fästa vid dörrarna som bildar olika mönster, medan enstaka dörrar inte har en träram.

Ytterdörren

Vanliga kunder är välkomna vid ytterdörren, så jag vill att du gör ett bra första intryck. När det gäller innerdörrar smälter de ofta in i husets inre och tydliggör olika delar av huset. Och med hjälp av innerdörrar kan du experimentera mycket för att skapa en fascinerande atmosfär i huset.

I badrummet väljer fler och fler att utrusta badrummet med en glasdörr. Av transparent eller ogenomskinligt glas. Glasdörrar kan också placeras nära verandan, till exempel i form av en altandörr. Alla är glas, men det finns också ytterdörrar med glaselement på visiret, annars kan de vara utformade med speglar.

En annan typ av dörr är en effektiv säkerhetsdörr mot stöldförsök. Säkerhetsdörrar har olika typer, både för brandskydd och med bullerdämpande egenskaper. En annan typ av säkerhetsdörr som finns är exempelvis en brandklassad innerdörr, som finns i syfte för att man ska kunna stänga in branden så man minskar, eller stoppar, spridningen av elden om nån olycka skulle ske.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *