Hundvården för dig och din hund

Hundvården  för dig och din hund

Det finns mycket att tänka på när det gäller hundhälsa och vård, exempelvis kloklippning och hundtrimning. Denna artikel ger enkla tips och råd om vad du behöver veta om du är en framtida hundägare eller om du funderar på att skaffa en hund.

Pälsvård för hundar

Det finns olika typer av hundrockar. Lyckligtvis kan vi klassa de flesta hundar som långhåriga, korthåriga eller grovhåriga. Vissa pälsar kräver mer uppmärksamhet än andra. Vi har valt en kort guide så att du kan lära dig mer.

Sträv- och korthåriga hundar

Korthåriga eller släta hundar är relativt lätta att ta hand om. De behöver inte bada mer än en gång om året, vilket kan orsakas av regn. Grova hundar behöver dock lite mer uppmärksamhet. Det rekommenderas att borsta en gång om året och bada hunden en gång i månaden. De med dunjacka bör borstas regelbundet. En sak värd att tillägga är att hundtrimning är bra att ha i minnet och en möjlighet med.

Långhåriga hundar

Långhåriga hundar kräver mer ansträngning än tidigare rockar. Långhåriga hundar tenderar att tappa mycket hår, så du måste borsta tänderna och bada oftare. Ett litet knep är att polera utsidan av din hunds päls för att förhindra att för mycket hår tränger in i ditt hus. Medelhåriga hundar behöver inte bada mer än en gång i månaden, men långhåriga hundar ska bada och borsta regelbundet.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *