Val av förlovningsring

Val av förlovningsring

Låt inte valet av förlovningsring bli en mardröm. Att välja ring till ens partner kan vara riktigt svårt, på alla dess sätt faktiskt. För det första så finns det en djungel av förlovningsringar att leta sig igenom och det är många frågor som kan uppstå. Vilken storlek ska det vara, sten, metall och stil?

För att underlätta detta något så går vi här igenom några av de viktigaste sakerna att tänka på:

Budget

Priset på en förlovningsring kan variera mycket. Därför är det bra att sätta upp en ungefärlig budget för vad du kan tänkas ge för ringen. I och med att det är en ring som förhoppningsvis ska bäras under hela ens livstid så bör du inte gå på det billigaste men inte heller kosta på så pass att det krävs ett lån. Utifrån budgeten du sätter bör du utgå ifrån din partners stil och kvalitén på ringen.

Sök inspiration

Genom att söka dig runt online kan du snabbt skapa dig en bild av vad som är populärt och vad som finns tillgängligt. Du får en bild av de olika typerna av ringar och redan här kanske du kan utesluta en och annan utefter vad du redan vet om din partner och dennes stil. Ta även hjälp och inspiration av nära vänner och familj som också har lite koll på vad personen gillar.

Unik eller klassiskt?

Klassiska förlovningsringar kommer du kunna hitta oavsett vilken butik du besöker och är väldigt uppskattade. De följer traditionella linjer och sticker inte ut så mycket. Är du ute efter unika förlovningsringar så kan man få söka lite djupare. Det finns till exempel ringar där du kan gravera in fingeravtryck på eller så kan du kontakta en smyckesdesigner för att få hjälp med utformning av en unik ring.

Sten och material

Läs på om diamanters olika egenskaper för att skapa en så stor bild som möjligt. Vid val av metall är inte alternativen lika många men det behöver inte göra det lättare för det. Titta på din partners tidigare smycken och avgör därigenom vad hon använder mest för färg. Vanligast är guld men det finns andra mer ovanliga alternativ så som svarta förlovningsringar.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *