Underhåll ditt tak

Underhåll ditt tak

Ditt tak kommer aldrig att hålla för evigt, men det finns sätt för att få det att hålla längre. Genom att underhålla taket och ta bort mossa, alger och lavar kan du minska risken för frostskador på taket. Frostsprängning är en vanlig orsak till sprickor och trasiga takpannor och I värsta fall kan det orsaka vattenläckage som i sin tur leder till fuktskador. Genom att utföra algbehandling och takrengöring kommer livslängden på ditt tak att ökas avsevärt. Som belöning får du ett rent och städat tak som håller ditt hus i ett gott och rent skicka som gör dina grannar avundsjuka.

Ett annat sätt att skydda taket är att måla taket. En takmålning får ditt tak att se nytt ut, och färgens egenskaper ger ett långsiktigt bra skydd för ditt tak. Innan takmålningen görs måste taket inspekteras för att få en översikt över takets skick. Takmålningen inleds med en grundlig rengöring av taket och byte av eventuella skadade takpannor. Rengöring är en viktig del eftersom den säkerställer att färgen fäster korrekt och att det inte finns några ojämnheter i färgen som skulle kunna påverka resultatet. Efter rengöring är detta ett utmärkt tillfälle att behandla taket med alger, infiltrera och rengöra takpannorna och förhindra återkommande av mossa och alger.

Förutom taket finns det andra platser som behöver underhållas. Rengöring av ytterväggarna ger ditt hus ett rent och snyggt intryck samtidigt som livslängden ökar. Genom att förlänga livslängden kan du undvika många dyra reparationer av fasaden och därmed minska kostnaderna i det långa loppet. Fasadtvätt förbereder sig också för husmålning. Detta är en viktig del för att göra målningen bättre.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *