Skydda dig mot bedrägeri med Keycode Security

Skydda dig mot bedrägeri med Keycode Security

Identitetsstöld innebär att någon köper produkter eller tar krediter ditt namn. Att ha koll på dina identitetshandlingar är väldigt viktigt, framförallt bör du vara försiktig med dina kortuppgifter då detta skulle kunna gå väldigt illa om de hamnar i bedragarnas händer. När någon använder ditt namn, adress eller personnummer för att beställa varor på nätet kallas det för ID-kapning. Bedragaren tar hämtar ut de beställda varorna vid ett utlämningsställe nära ditt hem. En ID-kapning kan även handla om att någon använder dina personuppgifter för att ta lån, köpa varor på kredit eller använda pengarna för olika speltjänster.

Kan jag skydda mig mot ID-kapning?

Det finns flera olika sätt att skydda sig mot ID-kapning. Ju fler av de nedanstående punkter du följer, desto mindre blir risken att du utsätts för bedrägeri.

  • Kontrollera att ingen obehörig kommer åt din post. En brevlåda med lås är att rekommendera.
  • Lämna inte ut dina personuppgifter i onödan.
  • Om du tappar en identitetshandling ska du polisanmäla det snarast möjligt.
  • Öppna inte e-post och klicka inte på länkar från hemsidor du inte känner till. Länkar kan leda till att din dator infekteras av virus eller att du utsätts för en phishing attack.
  • Se till att ha ett bra och uppdaterat virusskydd på din dator. Det finns många gratis att använda, men tänk även på att du får det du betalar för.
  • Skicka inte dina personuppgifter via e-post utan att kontrollera företaget, myndigheten eller den organisation som ombett dig skicka uppgifterna.
  • Använd Key Code Securitys tjänster för att skydda dig. Få meddelande när någon använder ditt namn. Ett smart och bra skydd som låter dig agera snabbt när du blir utsatt för bedrägeri.

Key Code Security skyddar dig

Key Code Security AB ger dig ett bra skydd mot id-kapningar genom sina smarta bevakningstjänster för dina personuppgifter och olika spärrtjänster.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *