Så här använder du en KVM switch enklare

Så här använder du en KVM switch enklare

Har du flera datorer och vill kunna växla bild enkelt, då behöver du en KVM switch. Med en smidig KVM switch så kommer du enklare kunna välja mellan dina enheter på ett enkelt sätt. Detta kan vara oerhört smidigt om du använder dig av en bra KVM switch för att växla mellan din privata datorn eller jobbdator. Genom det behöver du inte logga in på företagsmejl eller andra tjänster utan kan enkelt välja emellan med KVM switchen.

De flesta personer idag har förmodligen en dator, bärbar dator och/eller surfplatta som du använder regelbundet. Du kommer behöva en skrivare, skanner och/eller andra externa enheter som du ibland behöver använda tillsammans med din dator. Men att ansluta all denna utrustning kan vara en större utmaning om du har kabalar överallt eller olika portar som kräver olika drivrutiner. Detta kan ta en enorm tid att underhålla.

Anslut dina USB-C enheter till en USB-C dockningsstation och slipp långa kablar

Det första du behöver göra är att samla ihop alla nödvändiga kablar till dina enheter. För de flesta enheter behöver du en variant av en HDMI-kabel eller Displayport alternativt en USB-C kabel och en USB-C dockningsstation, samt en strömkabel. Om du inte är säker på vilka kablar du behöver kan du läsa enhetens manual eller titta på nätet för mer specifika instruktioner.

När du har alla nödvändiga kablar är det dags att börja ansluta allting till varandra. Om du använder en bärbar eller stationär dator börjar du med att ansluta strömkabeln till CPU-enhetens baksida. Anslut sedan eventuella externa enheter (skrivare och skanner) till de lämpliga portarna på baksidan av CPU-enheten. Du kan sedan ansluta skärmen till HDMI-porten på baksidan av CPU-enheten.

När allt är anslutet tillsammans slår du på din datorenhet och öppnar menyn Inställningar. Härifrån måste du justera några inställningar för att få allt att fungera som det ska. Justera först dina bildskärmsinställningar så att allt visas korrekt på din bildskärm. För det andra installerar du alla drivrutiner som behövs för dina externa enheter (drivrutiner för skrivare och skannrar)

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *