Gordon Ramsays definitiva guide till chilipeppar

Gordon Ramsays definitiva guide till chilipeppar

Gordon Ramsay är en av världens mest kända kockar. Han är också känd för att vara lite av en hetlevrad kock. Det är därför ingen överraskning att han använder chilipeppar. I den här artikeln kommer Gordon att ge en definitiv guide till chilipeppar så du vet vad du ska köpa när du handlar kryddor online och i mataffären, inklusive deras olika användningsområden och fördelar.

Jalapeno Peppers

Deras olika användningsområden och deras olika användningsområden

Jalapeno är en typ av chilipeppar som har sitt ursprung i Mexiko. De är vanligtvis gröna, men kan också vara röda, gula eller lila. Jalapeno-peppar används ofta i det mexikanska och Tex-Mex-köket. De kan ätas råa, inlagda eller kokta. När de används i matlagning kan de ge en maträtt mycket hetta. Jalapeño peppar är också en bra källa till vitamin A och C.

Chipotlepeppar

Chipotlepeppar är en typ av chilipeppar som vanligtvis är rökt och torkad. De är vanligtvis röda eller bruna i färgen. Chipotlepeppar används ofta i det mexikanska och Tex-Mex-köket. De kan ätas råa eller kokta. När de används i matlagning ger de en rökig smak till en maträtt. Chipotlepeppar är också en bra källa till vitamin B6 och E.

Carolina Reaper

Carolina Reaper är en typ av chilipeppar som utvecklades i South Carolina i USA. De är röda eller orangefärgade och har en knölig yta. Carolina Reaper-peppar är en av de hetaste chilipepparna i världen. De används ofta i heta såser och kryddiga rätter. Carolina Reaper-peppar är också en bra källa till C-vitamin.

Slutsats

Chilipeppar kan ge mycket smak och hetta till dina rätter. Jalapeno-peppar passar utmärkt i mexikanska och Tex-Mex-kök. Chipotlepeppar ger en rökig smak till dina rätter. Och Carolina Reaper-peppar är perfekt för dem som gillar det där extra starka! Så nästa gång du vill ge din maträtt lite smak, ta fram en chilipeppar!

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *