Övervakning, vad är det?

Övervakning, vad är det?

Inledning Övervakning

Fler och fler människor vill övervaka sina hem och villor. Som ett resultat är utbudet av kameraövervakning bredare än någonsin, och många modeller är förvirrande lika. Det finns dock betydande skillnader under ytan, och det är precis vad vi kommer att betona i detta kapitel.

Kort historia om övervakning

Under tiden som går blir vårt övervakningssystem mer och mer nätverksbaserat. Det äldsta övervakningssystemet bestod av en kamera som skickade komposit analog video till en analog videobandspelare via koaxialkabel. Under årens lopp har analoga videobandspelare konverterats till digitala versioner, vilket gör det lättare att lagra och hämta mellan poster. Samtidigt fasades analoga kameror ut och nätverksbaserade modeller började antas. Dagens kameror och inspelare är helt digitala.

Gamla analoga kameror har ingen intelligens. Rörelsedetektering, ljudinspelning etc. hanteras av digitala eller analoga inspelningsenheter. Tidigare versioner av denna bok föredrog kameror med enheter som spelar in med det mänskliga ögat och den mänskliga hjärnan.

Med övergången till en helt nätverksbaserad lösning har viss inspelningsfunktion överförts till själva övervakningskamerorna. Dagens IP-kameror, även kända som nätverkskameror, integrerar all grundläggande funktionalitet. Därför kan den användas helt oberoende. Som en extra funktion kan du ansluta till molntjänster, smarta hemsystem eller övervakningsservrar (eller alla tre).

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *