Med karta och kompass i handen – Tove världsbäst på Orientering

Med karta och kompass i handen – Tove världsbäst på Orientering

Tove Alexandersson är världsbäst på Orientering och är bara 27 år gammal. Hon är född 7 september år 1992 i Stora Tuna som ligger i Dalarna. Hon är orienterare och skidorienterare och tävlar för klubben Stora Tuna OK samt Alfta-Ösa OK.

Under 2019 blev Tove rankad som nummer 1 i världen i både orientering och skidorientering. Under året tog deltog hon i samtliga 7 VM-lopp vilket resulterade i 5 VM-Guld och 2 VM-Silver. I världscupen var hon överlägsen och vann 8 av 9 deltävlingar. Under Idrefjällens 3-dagars så tog hon nya höjder där hon tävlade i herrklassen och visade att hon kan konkurrera med herrarna. I tävlingen kom hon på en femteplats.

Hur gör hon då för att lyckas?

För att lyckas vara världsbäst så krävs en enorm intelligens och många års träning visar sig ge resultat. Några andra smådetaljer som gör att hon kan hålla den nivån hon håller är att hon använder sig av det bästa tillbehören så som skor, kläder etc. SM Sport erbjuder allt inom orientering, allt ifrån skor med gummidobb och metaldobb till OL-skärmar, plastfickor och stiftklämmor. Något som har blivit väldigt populärt är ett vätskesystem som också sparar dyrbar tid. Ett vätskesystem är väldigt praktiskt för att fylla på vätskedepåerna i kroppen och finns att köpa hos SM Sport.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *