Eldningsförbudet slog hårt mot grillälskarna

Eldningsförbudet slog hårt mot grillälskarna

Vi alla minns perioden då det var totalt eldningsförbud på de flesta platser i hela landet. När det gällde eldningsförbudet så var det förbjudet att göra upp eld i både skog och mark. Grillning var endast tillåtet i permanent förberedda grillplatser och i alla typer av grillvillor. Det var också förbjudet att använda sig av pyrotekniska apparater utomhus. Dessutom så rekommenderade räddningstjänster att inte göra upp eld på sin egen tomt.

En grillplats är en betong, sten eller liknande grillplats. Tillfälliga grillplatser gjorda av stenar eller stockar uppfyller inte kraven för en säker grillplats. Engångsgrillen ska inte användas i skogar och mark eftersom de inte är lika säkra som en vanlig grill.

Detta slaget slog hårt mot grillningen som ändå ses som guld under sommaren. De allra flesta blev påverkade och kunde inte använda sina grillar. Något som inte var förbudet däremot var elgrillar, detta eftersom de använder sig av el och inte eld och lågor. Hos Grillat finner du elgrillar som är av hög kvalité. En elgrill är också väldigt smidig att kunna ha med sig på resan och på utflykten. Elgrillen är ett smidigt sätt att kunna grilla och allt som krävs är ett eluttag och något gott att lägga på grillen.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *