Hur du väljer rätt byggnadsställningar för ditt byggprojekt

Hur du väljer rätt byggnadsställningar för ditt byggprojekt

En hantverkarställning fungerar som ett tillfälligt stöd för byggarbetare och material under byggande eller renovering av fastigheter. Det är därför absolut nödvändigt att köpa eller hyra rätt typ av byggnadsställning till ditt byggprojekt.

Låt oss därför gå igenom olika typer av byggnadsställningar.

Typer av byggnadsställningar att välja mellan

Dessa dagar finns det olika typer av byggnadsställningar tillgängliga på marknaden:

Fasta ställningar

Fasta byggnadsställningar är strukturer som är fixerade på en viss plats och är oberoende av själva byggnaden. De oberoende byggställningarna har olika stativ vid den främre delen av strukturen, nära arbetsplattformarna, vilka gör att aluminiumställningen kan stanna i upprätt läge under konstruktion.

Mobila byggnadsställningar

De fristående byggnadsställningarna som lätt kan flyttas från en plats till en annan kallas mobila byggnadsställningar. De är ofta fixerade på hjul, vilket hjälper till när man behöver flytta på dem. När du behöver en rörlig struktur för ditt renoveringsprojekt eller konstruktion är en rullställning det bästa alternativet.

Upphängda eller svängande byggnadsställningar

Enligt användarens krav höjs eller sänks plattformen hos denna typ av byggnadsställning. Det bästa exemplet på hängande byggnadsställning är de som används för att rengöra glas på höghus och skyskrapor.

Hängande ställningar

Hängande konsolställningar är de vanligaste byggnadsställningarna med en horisontell typ av struktur. För att säkerställa att rätt säkerhetsutrustning är installerad är dessa ställningar alltid designade av kvalificerade och kunniga ingenjörer.

Vad du ska fråga dig själv

Det är absolut nödvändigt att ha grundläggande information om byggnadsställningar så att du väljer den som är rätt för ditt bygg- eller renoveringsjobb. Först och främst bör du veta exakt för vilka uppgifter du behöver ställningar att klara, vilken budget du har och hur länge du ska behöva dem.

Fråga dig själv:

  • Behöver du byggnadsställningar för en byggnad med en våning eller flera våningar?
  • Vilken typ av design har byggnaden?
  • Krävs byggnadsställningen för konstruktion eller renovering av byggnaden?

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *