Växthus: Hur du väljer rätt för dig

Växthus: Hur du väljer rätt för dig

Ett växthus kan vara ett bra komplement till din fastighet – oavsett om du vill börja odla dina egna frukter och grönsaker eller om du letar efter en plats att förvara växter på vintern. Men med så många växthus på marknaden, hur väljer du rätt växthus för dig? I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de olika typerna av växthus som finns tillgängliga och hjälpa dig att bestämma vilket som är bäst för dina behov.

Vad är ett växthus och vilka är fördelarna med att äga ett?

Vad är ett växthus? Ett växthus är en struktur som skyddar växter mot yttre påverkan, såsom vind och nederbörd. Växthus har funnits sedan antiken och har använts av trädgårdsmästare för att odla känsliga växter under de kallare månaderna. Växthus kan också användas för att skapa ett mikroklimat som är gynnsamt för vissa växtarter. Idag finns det olika typer av växthus på marknaden, allt från små miniväxthus till stora, sofistikerade strukturer.

Vilka olika typer av växthus finns? 

Växthus finns i många olika former och storlekar. De flesta växthus är gjorda av trä, men det finns också växthus gjorda av plast. De kan vara gjorda av polykarbonat som ofta är billigare än träväxthus, men de har en kortare livslängd. Växthus kan också vara gjorda av glas. Vissa glasväxthus har ventilationsgaller som håller innehavingen sval under de varmaste dagarna på sommaren. Andra, mer tungt isolerade typer, saknar dessa gallerier för att hålla värmen inom växthuset på kallare dagar. Vissa tunnelväxthus har ventilation och andra inte. De flesta tunnelväxthus är gjorda av textilmaterial som t ex PVC, polyeten eller poly

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *