Motorsågsutbildning är viktigt för att förebygga skador

Motorsågsutbildning är viktigt för att förebygga skador

Det är ingen hemlighet att skogsarbete kan vara farligt. En av de vanligaste orsakerna till skador och dödsfall inom skogsindustrin är kontakt med utrustning. Mellan 2020 och 2021 orsakades 70 % av dödsfallen i skogsindustrin av utrustningen. Dessa dödsfall kan förebyggas med rätt utbildning och säkerhetsprotokoll.

Därför är det så viktigt att företagen tillhandahåller lämplig utbildning för sina anställda. I det här blogginlägget tar vi en titt på en typ av utbildning – motorsågsutbildning – och undersöker varför det är så viktigt för skogsarbetare att få denna utbildning innan de börjar jobba.

Varför utbildning i motorsågar är viktig

Motorsågar är en av de mest använda utrustningarna inom skogsindustrin. Det är mångsidiga verktyg som kan användas för att fälla träd, hugga ved, kalhugga träd och mycket mer. Men de är också extremt farliga. Många av dessa skador är allvarliga, och vissa leder till och med till döden. De flesta olyckor med motorsågar inträffar på grund av att användaren inte fick rätt utbildning i hur man använder sågen på ett säkert sätt. Det är därför det är så viktigt att företagen ger sina anställda adekvat utbildning i motorsågar innan de börjar arbeta.

På LAVI Gruppen erbjuder de en omfattande motorsågsutbildning som täcker allt från grundläggande säkerhetsprotokoll till korrekt skärteknik. De anser att den här typen av utbildning är viktig för att hålla våra anställda säkra på jobbet.

Typer av företagsutbildning

Även om motorsågsutbildning är en typ av företagsutbildning som är viktig för skogsarbetare är det inte den enda typen. Andra typer av företagssponsrad utbildning som är viktiga för Forest-arbetarna är bland annat utbildning i första hjälpen, brandsäkerhetsutbildning och OSHA-utbildning.

Slutsats

Som du kan se finns det många anledningar till varför utbildning i motorsåg är så viktig för skogsarbetare. Om du arbetar inom skogsindustrin, eller om du överväger en karriär inom detta område, se till att du går en utbildning i motorsågsutbildning innan du börjar jobba. Förutom motorsågsutbildning bör du se till att du får andra typer av företagsfinansierad utbildning, t.ex. utbildning i första hjälpen och brandsäkerhetsutbildning. Dessa utbildningar bidrar till att hålla dig säker på jobbet och ger dig de färdigheter och kunskaper du behöver för att lyckas i din karriär.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *