Modernisera din inredning med en vacker taklampa

Modernisera din inredning med en vacker taklampa

Modernisera din inredning enkelt med en vacker taklampa. Så här kan du fräscha upp med nya lampskärmar och justerbar belysning och skapa ett varmare intryck. Med rätt ljus på rätt plats så kommer det vara enklare att både du och din familj trivs mer.

Beroende på situation så vill vi alla ha möjligheten att kunna justera ljusstyrkan. Ska du fokusera på något pyssel eller läxläsning så kan det krävas ett visst sken, medans vid tv tittande eller annat kräver en mjukare ton och en nedjustering av styrka.

Att investera i en justerbar lösning är alltid en bra början. Det många dock glömmer är vikten av själva taklampan i sig självt. Hur ser lampskärmen ut och hur sprider sig ljuset genom denna? Det är även av vikt att se till så själva ljuskällan inte stör för mycket genom tyg eller genom sitt hölje.

Om det är en effekt du vill ha så välj då hellre avreflekterande lamptyper eller där lampkroppen är anpassad för detta med en mer varmtonig glödtråd eller en mer dämpad glaskropp.

Inred regelbundet och variera dig över tid med enkla medel

I takt med att årstiderna förändras, förändras också vår smak när det gäller heminredning. Kanske är du en person som gillar att följa de senaste trenderna, eller kanske föredrar du en mer traditionell stil. Oavsett vilket är det alltid roligt att fräscha upp sitt hem med nya färger och textilier.

Letar du efter leverantörer av heminredning som har spännande produkter så kan du titta närmre på Redlunds, Svanefors, Fondaco, Axlings, Arvidssons Textil, PR Home och Ljungbergs. De har alla duktiga och självsäkra inköpare som är väl insatta i de senaste trenderna inom färg och form och de ser till att kollektionerna blir riktigt spännande. Du kan hitta detta hos exempelvis trendhuset.com och få mer inspiration till flera inredningsmöjligheter.

Vad räknas som trendig inredning

Just nu är de stora trenderna naturliga material, jordnära färger och hållbart boende. Det som sticker ut just nu är att det är mycket naturfibrer som linne och bomull samt ull och jute. Färgerna är inspirerade av naturen som skogsgrönt, himmelsblått och sandigt beige. När det gäller hållbart liv är det stort fokus på upcycling och återanvändning av gamla möbler och inredningsdetaljer.

Om du är en person som gillar att följa trenderna är detta ett säkert val just nu som du kan satsa lite på. Tänk på att du inte behöver ersätta hela inredningen utan mer lägga till trendelement till din inredning. Men om trender inte är din grej, oroa dig inte. Det finns många andra alternativ där ute.

Traditionella stilar som passar i många hem

Om du föredrar ett mer klassiskt utseende för ditt hem kan du överväga en traditionell stil. Detta kan innebära att du använder arvegods som gått i arv från generation till generation. Eller att du helt enkelt väljer möbler och inredning med ett tidlöst utseende. För en traditionell stil ska du fokusera på kvalitet framför kvantitet, välj några få välgjorda möbler som kommer att hålla i många år framöver.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *