Kända piprökare genom historien

Kända piprökare genom historien

Pipans historia går lång bakåt i tiden och det finns många kända piprökare som du säkert har hört talas om. Det här är kanske inte det mest intressanta nu. Detta kanske inte har med individen att göra, utan med den välkända kultur som använde pipan tillhörde från början. Det finns flertalet berättelser sedan biblisk tid som säger att det fanns pipor att röka redan på den eran och utfördes av människor som berättades om i böckerna. När det kommer till att röka pipor är det också väldigt vanligt att man hör historier från Kina, där de främst handlar om den berömda opiumvallmon.

Att röka pipor är ett socialt fenomen, precis som att ta en drink och något man gärna gör tillsammans med andra. Vissa gäster som deltar i evenemanget brukar samlas på en lite avlägsen plats efter maten för att röka och ta en paus tillsammans. Ni behöver inte ens vara bekanta då samhörigheten kommer från pipan.

De mest kända piprökarna inkluderar Albert Einstein, Joseph Stalin, och till och med den store författaren J.R.R. Tolkien föredrar tydligen pipor framför cigaretter. När det gäller J.R.R Tolkien så kan man tydligt se att piprökningen har speglats i hans mest kända verk ”Sagan om Ringen” som alla människor hört talas om. I ”Middle Earth” (Den fiktiva världen i Sagan om Ringen) är det en tradition bland de kortväxta och livsnjutande hoberna att röka pipa.

Piprökningen idag är inte lika vanlig som den var förr, men det finns vissa indikationer på att trenden är påväg tillbaka och det är inte omöjligt att den kommer tillbaka i någon form. För dig som redan röker pipa eller för dig som vill testa så finns Jisonprodukter där för dig. De har ett stort utbud av piptobak, pipor och många andra tillbehör du behöver.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *