En guide till att välja ballonger till barnkalaset

En guide till att välja ballonger till barnkalaset

När det gäller att ordna en barnfest finns det många saker att tänka på. En av de viktigaste är vilken typ av ballonger man ska köpa. Här är fyra tips för att välja rätt ballonger till ditt nästa kalas.

Ballonger finns i många olika former och storlekar

Det finns bokstavligen tusentals olika typer av ballonger och födelsedagskalas dekorationer på marknaden, så det är viktigt att begränsa alternativen innan du gör ett köp. Ett sätt att göra detta är att bestämma vilken storlek och form på ballongen du behöver. Om du till exempel letar efter något attom du lägger den i en godispåse behöver du en mindre ballong än om du dekorerar lokalen.

Latexballonger är den vanligaste typen av ballonger

Om du är osäker på vilken typ av ballong du ska köpa är latex alltid ett säkert alternativ. Latexballonger är tillverkade av naturgummi, vilket gör dem biologiskt nedbrytbara. De är också relativt billiga, så du behöver inte bryta banken för att köpa några dussin.

Folieballonger är tillverkade av tunn metalliserad plastfilm

Om du vill att dina ballonger ska hålla lite längre är folie ett bra alternativ. Folieballonger är tillverkade av tunn metalliserad plastfilm, vilket gör dem mer hållbaraän latexballonger. De är också dyrare, så tänk på det när du budgeterar för din fest.

Festbutikken är ett bra ställe att köpa festmaterial, inklusive ballonger

Om du letar efter ett enda ställe för alla dina festbehov är Festbutikken ett bra alternativ. De säljer både latexballonger ochfolieballonger och ett brett utbud av andra festartiklar.

När du väljer ballonger ska du ta hänsyn till barnens ålder på festen

En viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer ballonger till födelsedag är åldern på barnen på festen. Om du till exempel ska ordna en födelsedagsfest för en 5-åring vill du ha följande:

  • Ballonger i ljusa, primära färger
  • Enkla former som stjärnor, hjärtan eller cirklar
  • En blandning av både latex- och folieballonger

Om du däremot ordnar en fest för en tonåring bör du välja följande

  • Ballonger i mer dämpade färger
  • Fler komplexa former, t.ex. djur eller blommor
  • Alla latex- eller folieballonger

Att välja rätt ballonger till ett barnkalas kan vara en svår uppgift, men om du har dessa tips i åtanke kan du vara säker på att hitta de perfekta ballongerna för ditt evenemang.

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *