Din bil behöver vinterdäck: Vad kan hända om du inte använder dem?

Din bil behöver vinterdäck: Vad kan hända om du inte använder dem?

Det är den tid på året igen då löven börjar bli gula och röda, dagarna blir kortare och temperaturen börjar sjunka. Snart är vintern här. Och med vintern kommer snö och is på vägarna. Om du inte är förberedd på det och fortfarande kör på dina sommardäck kan du få en obehaglig överraskning. I det här blogginlägget diskuterar vi varför det är viktigt att ha vinterdäck på bilen under vintermånaderna och vad som kan hända om du inte använder dem.

Vinterdäck är utformade för att klara av de kallare temperaturerna och isiga förhållanden som vintervägarna kan ge upphov till. De är tillverkade av en annan typ av gummiblandning som förblir flexibel i kallt väder, vilket innebär att de har bättre grepp på vägen. De har också djupare slitbanemönster än sommardäck, vilket hjälper till att rensa bort snö och slask från vägytan.

Om du kör på sommardäck på Gotland i vinterförhållanden löper du större risk att förlora kontrollen över ditt fordon. Detta beror på att sommardäck hårdnar i kallt väder, vilket gör dem mindre greppvänliga och gör att du riskerar att halka på is eller snö. Du löper också större risk att sladda och snurra om du måste bromsa plötsligt på ett halt underlag.

Såom du vill vara säker på vägarna i vinter bör du byta till vinterdäck. Det kan vara skillnaden mellan en säker resa och en olycka. Kontakta ett företag som Åstöms Sanda på Gotland för att göra ditt däckskifte nu i höst. Var försiktig där ute!

Bertil Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *